De wintermaanden komen er weer aan en het weer wordt er niet beter op. Dit hoeft geen excuus te zijn om minder of zelfs helemaal niet te vliegen op ons eigen vliegveld. Sjoerd heeft voor de PhoenixRC 5.5. flightsimulator twee sceneries van ons eigen vliegveld gemaakt. Hierdoor wordt het mogelijk om met zowel vliegtuigen als helicopters en drones virtueel op ons vliegveld te vliegen.  Voor zowel de vliegtuigen als de helicopters zijn er 4 startposities geprogrammeerd. Daarnaast zijn er crashobjecten aangebracht zodat je, je net als in het echt, tegen de palen of tegen het net kunt crashen. Groot voordeel van de simulator is natuurlijk dat je binnen een aantal seconden weer de lucht in kan met een nieuwe helicopter of vliegtuig. PhoenicRC biedt de gebruikers ook de mogelijkheid om met elkaar te chatten en om met meerdere te gelijk op het vliegveld te vliegen. 

Panorama

Van beide sceneries is ook een panorama beschikbaar zodat je gelijk een indruk kunt krijgen van het realistische gehalte van de sceneries.

Installatie

Om de sceneries te kunnen gebruiken moet je in het bezit zijn van PhoenixRC. Als je een oudere versie hebt dan versie 5.5 dan moet je deze eerst updaten. Dit kan via de website van PhoenixRC. Vervolgens kun je de scenery bestanden downloaden vanaf de website www.shdesign.eu. Een volledige instructie is te vinden op onze website.

Nog enkele tips:

Om goed en reëel gebruik te kunnen maken van de scenery is het verstandig om het automatisch inzoomen uit te zetten. Dit doen je ogen ook niet met het realtime modelvliegen.

Daarnaast kan met de toetsten combinatie <ctrl>+P van startlocatie gewisseld worden. In beide scenery’s zitten 4 startlocaties voor de heli’s en 4 start locaties voor de vliegtuigen. Vooral voor de heli’s zitten er een paar uitdagende startlocaties in, waarbij het landen op die plaats ook zeker tot de mogelijkheden behoord.

Als je je orientatie snel kwijtraakt bent is het aan te raden om in het menu View -> Camera -> Keep ground in view in te schakelen.

Vlieglessen

Bald de Boer van Elektro Model Vlieg Opleiding (EMVO) PHOENIX verzorgt online vlieglessen op de PhoenixRC simulator. Je kunt hier onder begeleiding oefenen voor het echte vliegbrevet.

PhoenixRC Flightsimulator