Try-out succesvol verlopen

Zondag 26 maart 2017 heeft de eerste echte try-out voor het NK Drone Race 2017 plaatsgevonden op ons vliegveld aan de Ankerveersedijk in ‘s-Heer Arendskerke.

Opbouw

Voordat de try-out kon plaatsvinden moest er veel werk verzet worden. ‘s-Ochtends om 08:00 uur zijn de eerste vrijwilligers gestart met de opbouw van het metershoge veiligheidsnet. Hierna zijn het spectaculaire Track en de groundstations  voor de videoverbindingen opgebouwd.

Piloten

Om ongeveer 10:30 arriveerde de eerste piloten. Nadat zij zich hadden ingeschreven zijn de drones technisch gekeurd. Frits van Laar, voorzitter van de afdeling modelvliegsport van de KNVvL, het NK Drone Race officieel geopend.

Na de officiele opening is gestart met de eerste race. De piloten hebben de rest van de dag in verschillende kwalificatierondes kunnen racen. In totaal hebben ongeveer 20 piloten aan de race deelgenomen. Uiteindelijk bleek de Belgische piloot Hans Turpyn de winnaar van de try-out.

Weer

We hadden het niet beter kunnen treffen. De temperaturen liepen in de loop van de dag op tot 20 graden. Hierdoor was het ook voor het publiek prima vertoeven op het vliegveld.

Catering

Het clubhuis was helemaal ingericht voor de catering en is gedurende de gehele dag druk bezocht.

Vervolg

Zondag 16 april 2017 staat de eerste Ranking wedstrijd van het NK Drone Race gepland op ons vliegveld. Voor meer informatie zie de website van het NK Drone Race 2017

Try-out NK Drone Race 26 maart 2017