Ga naar de inhoud

Vliegles

Vliegles bij Modelvliegclub Delta

Ben je aan het overwegen om RC piloot te worden? Dan ben je op deze pagina op het goede adres.

Goed leren modelvliegen is erg belangrijk en kan een spannende hobby zijn voor jongeren en ouderen! Het is niet alleen heel leuk om te vliegen, maar je kan na genoeg ervaring ook mee gaan doen aan wedstrijden. Bij het leren modelvliegen komt veel kijken, zoals het begrijpen van de regels en veiligheidsvoorschriften en het kunnen besturen van het toestel. Bij onze club hebben we ervaren instructeurs die je kunnen helpen bij het leren van deze vaardigheden. Het maakt niet uit hoe oud je bent, iedereen kan leren modelvliegen! Als je geïnteresseerd bent in deze spannende hobby, kom dan gerust eens langs en wij laten je zien hoe je het kunt leren. Er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden voordat je de lucht in kan. 

Waar je rekening mee moet houden:

Kennis maken: Wellicht ben je op bezoek geweest op ons vliegveld aan de Ankerveersedijk te S’ Heer Arendskerke en heb je prachtige helikopters en vliegtuigen gezien en denk je “dat wil ik ook”! Bedenk dan wel dat het leren vliegen niet vanzelf gaat, en je dus ook niet direct kan gaan vliegen met een hele mooie en grote helikopter of vliegtuig. Nee, we maken de eerste vluchtjes op de simulator op de computer, zo leren we je eerst om een helikopter of een vliegtuig besturen. Het vliegen met de modellen op de simulator is net als het vliegen met een echt model. Maak eens een paar vluchtjes en kijk dan wat je graag zou willen leren besturen, een helikopter of een vliegtuig.

Wanneer kan dit: Op de woensdag avond is onze vaste clubavond en kennismakingsavond, kom gerust even langst en maak kennis met onze geweldige hobby! Het gebruiken van de simulator is gratis en je bent van harte welkom vanaf 19:00 uur, indien het erg slecht weer is kan het clubgebouw gesloten zijn. Het is dus verstandig om ons even een mailtje te sturen en een afspraak te maken, dit kan naar: modelvliegclubdelta@gmail.com

Lesmateriaal: Als je eenmaal weet waar je mee wil gaan vliegen is het niet direct nodig om dure materialen aan te schaffen. De eerste lessen kun je volgen met een vliegtuig van de club. Samen met een ervaren instructeur zul je dan al snel zelf gaan vliegen met dit model, en mocht het fout gaan tijdens de vlucht, geen paniek. De instructeur heeft met een extra zender direct de mogelijkheid om in te grijpen wanneer dat nodig mocht zijn.

De lucht in!: Je kan nu eindelijk de lucht in! Dit kan met het toestel van de club, maar het wordt aangeraden om met je eigen toestel en zender te beginnen met vliegen. Dit is vaak toch leuker, en je leert al vanaf het begin hoe jouw eigen vliegtuig werkt. Je instructeur zorgt met zijn eigen zender ervoor dat er niks gebeurt, en op deze manier kan hij ook dingen voordoen. Je instructeur zal je laten weten wanneer hij op het veld is, en of het goed weer is om te vliegen.