Ga naar de inhoud

Brevetten

De KNVvL is ongeveer 10 jaar gelden gestart met het uitgeven van vliegbrevetten voor de modelvliegsport. Dit zijn veiligheid ’s brevetten die bij de meeste modelvliegclubs in Nederland worden geaccepteerd. Hiermee kan je laten zien dat je de controle over je toestel kan behouden en dat je standaard bewegingen kan uitvoeren.

Vaste vleugel modellen

Binnen de categorie vaste vleugelmodellen wordt onderscheid gemaakt tussen motorvliegtuigen (Brevet A-Motor) en zweefvliegtuigen (Brevet A-Zweef). Binnen de categorie zweefvliegtuigen vallen ook zweefvliegtuigen die voorzien zijn van een motor die is bedoeld om op te stijgen of om hoogte te winnen.

Helicopters en Multicopters

Binnen de categorie Helicopters en Multicopters wordt geen onderscheid gemaakt tussen de brevetten. Wil je commercieel gaan vliegen met drones let er dan op dat hiervoor veel aanvullende voorwaarden gelden. Kijk voor meer informatie op de website van de KNVvl.

Brevet A-Heli en Multicopter

Examen

Als je denk dat je voldoende hebt geoefend om met goed gevolg een examen af te kunnen leggen dan kun je dit aanvragen via het secretariaat van de club.