Ga naar de inhoud

Euro Heli Series F3C 2018

MVC Delta boekt succes!

Het zal niemand ontgaan zijn dat er in het weekend van 7 en 8 Juli wel heel erg veel auto’s op ons veld stonden geparkeerd met een buitenlands kenteken. Dit weekend stond dan ook in het teken van een World cup in de F3C klasse ofwel een helikopter wedstrijd met piloten uit heel Europa.

IMG_3160

Welkom:

Na het organiseren van het NK helikopter vliegen is er contact opgenomen met MVC Delta door de Engelse organisatie van deze grote wedstrijd. De vraag van hun was of wij bereid waren om deze wedstrijd te willen organiseren en gastheer te zijn gedurende het weekend.
Ook zij hadden gehoord dat piloten graag naar Zeeland komen om bij ons hun wedstrijd te vliegen, we kunnen gerust zeggen dat dit een grote eer is! Het antwoord op hun vraag was dan ook “natuurlijk willen wij dit graag organiseren, jullie zijn van harte welkom” .

En na dit antwoord zijn de voorbereidingen ook direct begonnen, we willen er zeker 100% voor gaan, en laten zien dat wij ook deze grote wedstrijden kunnen hosten.

Na het invullen en vaststellen van de datum zijn we ook gaan kijken wat we nog meer konden doen, zo bleek dat de organisatie geen eigen logo had. Met enige inspanning hebben wij het logo mogen ontwerpen voor de Euro Heli Series, de Engelse organisatie van deze wedstrijd klasse. Zij waren direct erg onder de indruk en waren ervan overtuigd dat MVC Delta wel eens DE wedstrijd kon organiseren waar men nog lang over na zou praten.

Een flinke klus:

Na het ontwerpen van een logo verschenen ook de eerste berichten op de Engelse website en op de facebook pagina van de organisatie.
Maar ook wisten we dat het clubhuis er nog niet klaar voor was, we moesten dus nog even flink aan de bak. Tijdens de NK wedstrijd eind Juni lieten we weten ervoor te zorgen dat ook ons clubhuis een volwassen uitstraling zou hebben.

Samen met enkele geweldige enthousiaste leden gingen we aan de slag, en het ging snel vooruit mede dankzij het geweldige mooie weer! Na twee weken van avond na avond klussen kregen we een echt clubgebouw met aan de voorzijde een loket voor verkoop en een bijbehorend gezellig terras.

Alle talen:

IMG_3225

We waren er dus klaar voor en konden niet wachten op de eerste piloten welke al op de Donderdag zouden aankomen. Neem een vlag mee uit het land waar je vandaan komt, vroegen wij in een mailtje naar alle piloten…..en zo verscheen de Deense vlag als eerste op ons veld. Deze werd later op de avond gevolgd door de Oostenrijkse vlag en de Spaanse vlag en de Engelse en Duitse vlag. De eerste avond was een gezellige avond, en er werden vele begroetingen gedaan in verschillende talen…..

Ook op facebook ging het leven, en steeds meer en meer positieve berichten werden geschreven waar MVC Delta werd geprezen om haar gastvrijheid. De Donderdag was net als de Vrijdag een echte oefendag voor de aanwezige piloten, welke uit 14 verschillende landen aanwezig waren. Nog even snel kijken naar de vooruitzichten van het weer, zon en nog eens zon en 25 graden, het kon niet op!

Al vroeg in de ochtend stonden we op zaterdag rond 06:30 klaar met de koffie en voor hen die dit nodig hadden ook een broodje, zelfs met een eitje.
Heel gewoon, maar voor enkele piloten een gebaar welke zij niet gewoon waren, en zo konden we fris aan de wedstrijd beginnen. We hadden een veld vol met vlaggen, en een grote tent waar genoeg ruimte was voor publiek om een plekje te zoeken en naar de wedstrijd te kijken.

Uitverkocht:

IMG_3195

Met drie koelkasten vol koude drankjes moest het wel goed komen, maar toen de temperatuur opliep naar waarden boven de 25 graden en het publiek na een radio uitzending zijn weg had gevonden naar ons veld, raakten de koelkasten al snel leeg…
Gelukkig konden we tijdig zorgen voor nog meer koele drankjes en kwamen we zeker niet te kort.
Na de eerste geweldige uren van de wedstrijd welke voor het publiek van een life verslag werd voorzien klonk door de luidspreker dat de wedstrijd even werd onderbroken voor de lunch. Natuurlijk was dit bedoeld voor de piloten welke in het clubgebouw werden voorzien van een waar lopend buffet, er waren naast diverse broodjes ook diverse koude salades en groentes te verkrijgen.

De piloten gingen met gevulde borden naar buiten en namen plaats op het terras, ook het publiek kreeg wel zin in zo een lunch en bestelden massaal aan het loket. Na een uurtje bleek dat ook de lunch voor de Zondag was uitverkocht en waren we hierdoor zelf ook erg verrast.

De wedstrijd ging verder en de sfeer zat er goed in, zeker als we rond de klok van zeven gingen starten met de geweldige BBQ in de met ruim 100 lampjes verlichte tent! Het eten smaakte zeer goed en de show met de grote schaal helikopters gaf de avond een extra tintje….het was genieten! Het was wederom een erg gezellige avond en een ieder ging voldaan naar zijn camper of caravan, het was ook zondag weer vroeg op.

Finale:

IMG_3372

Op de Zondag was het tijd voor de finale, de briefing mocht een uurtje later beginnen en de wedstrijd dus ook.
Zo kon men ook op Zondag genieten van de geweldige lunch en nog even wat langer blijven, want eigenlijk wilde men nog niet naar huis.
Terwijl de wedstrijd en dus ook de finale in volle gang was, moesten er enkele boodschappen gehaald worden…..gelukkig met hulp van enkele clubleden kregen we het samen voor elkaar. Het was snel broodjes smeren maar de lunch zag er weer top uit! Even snel tussendoor een life verslag voor de radio en enkele voor de televisie, maar het verliep vlekkeloos. Ook de Zondag was de zon weer op zijn plaats en zorgde voor de geweldige zomerse uitstraling…

Geen afscheid maar graag tot ziens:

Als de wedstrijd eenmaal is gevlogen en de winnaars bekend zijn is het tijd voor de award ceremonie.
De papieren worden door de voorzitter van MVC Delta ondertekend en mogen ook door hem worden uitgereikt, een hele eer dus! Na dit officiële moment was het echt tijd voor de piloten of eigenlijk onze nieuwe vrienden om te gaan beginnen aan voor de meeste een lange reis naar huis…. Nogmaals werd de hand geschud en werden wij enorm bedankt voor wat zij zeggen:” the best weekend ever !! ” Gelukkig was het geen vaarwel maar kregen we toch te horen dat het een tot de volgende keer gaat worden en komen zij allen graag terug naar Zeeland.

Een resultaat waar we allen enorm trots op mogen zijn dat wij zulke grote wedstrijden mogen organiseren als Zeeuwse vliegclub die nu ook in Italië, Oostenrijk,Denemarken Engeland en Spanje bekend is !!

Kan ik hier lid worden ?:

Een vraag welke vele malen gesteld is gedurende het weekend, kan ik hier lid worden en leren vliegen? Eerder al hebben wij onze lespakketten samengesteld en beschikken we over de juiste modellen om mee te kunnen leren vliegen. We zullen de komende weken dus meerdere nieuwe gezichten gaan zien binnen onze club en dat is toch allemaal te danken aan zulke mooie evenementen!

Mocht je het evenement niet hebben kunnen bijwonen. kijk naar de foto’s en je wilt de volgende niet missen….