Ga naar de inhoud

NK wedstrijd F3J klasse Oosterland juli 2018

F3J

Het weekend van 7 en 8 juli stond voor ons veld in Oosterland in het teken van een NK wedstrijd in de klasse F3J. De eerste deelnemers mochten wij vrijdag al verwelkomen. Er kon op het veld worden gekampeerd. Dit in nauwe samenwerking met motorclub “de Koeievaag”.

Zaterdagmorgen begon dan de wedstrijd. Het weer was prachtig zelfs aan de hete kant. De modellen, met een spanwijdte van ongeveer 3,70 meter spanwijdte, worden door middel van een lier gelanceerd. Binnen een werktijd van tien  minuten moet dan een zo lang mogelijke zweefvlucht worden gemaakt. De stopwatch wordt ingedrukt wanneer het model van de lijn schiet. Vluchttijden van 9:57  zijn hier geen uitzondering. Na de zweefvlucht moet een doellanding worden gemaakt. De omstandigheden waren zeer wisselend. Van zeer thermisch tot serieuze daalgebieden. De zweeftijden varieerden enorm gedurende de wedstrijd. Er waren 15 deelnemers waaronder drie leden van onze club. Te weten Arno en Sam de Bliek en Bob Tito. Deze laatste wist de finale te bereiken en eindigde uiteindelijk als derde. Mooie prestatie.

Op zaterdagavond heeft Delta een grandioze barbecue georganiseerd in samenwerking met de motorclub. Het was erg leuk om te zien hoe twee verschillende culturen erg goed samen kunnen. Deze samenwerking is zeker voor herhaling vatbaar.

 

Henk Struijk