Ga naar de inhoud

Zeeuwse Vliegdagen 10 & 11 augustus 2018

Bron: Knvvl

Zomer, de tijd van vliegshows en open dagen

Het is zomer en dan is het voor veel modelvliegclubs tijd voor hun jaarlijkse open dag. Vol trots laten enthousiaste piloten het publiek kennis maken met hun modellen en vliegkunsten.

Zo geniet men van de helikopters, vliegtuigen en ook drones ontbreken niet op deze open dagen. Tijdens tal van diverse shows van groot tot klein, wordt de modelvliegsport gepromoot en kun je vaak een afspraak maken voor een eerste vliegles.

Veel modelvliegclubs mogen na hun geweldige inzet toch vaak weer enkele nieuwe enthousiaste leden welkom heten voor een vliegles bij de club.

Modelbouw naast echte modellen

Op 10 en 11 augustus zal er in Zeeland tijdens de Zeeuwse Vliegdagen heel veel te zien zijn. Hier staan de radio grafisch bestuurbare modellen eens naast de echte grote modellen op een vliegveld.

Al enkele jaren op rij weet dit evenement meer dan 10.000 bezoekers te trekken, van jong tot oud. Tijdens deze twee dagen is dan ook zowel in de lucht als op de grond enorm veel te zien!

KNVvL aanwezig bij grote Zeeuwse (model) vliegshow

Ook de KNVvL zal dit jaar aanwezig zijn om het publiek te enthousiasmeren voor onze geweldige takken van luchtvaart. Bij diverse piloten, aanwezig met helikopters en vliegtuigen, kan men kennis maken met de modelvliegsport.

Het publieklaten we tijdens deze twee dagen genieten van meerdere shows. Het luchtruim zal daarbij geheel gesloten zijn, waardoor het mogelijk is de verharde startbaan van 1000 meter te gebruiken voor de echte grote modellen en is er alle ruimte voor een geweldige vlucht.

Er hebben zich al enkele piloten gemeld die graag gebruik willen maken van deze geweldige mogelijkheid en daar zijn we erg blij mee!

Dank aan Modelvliegclub Delta

Dat dit kan is te danken aan Modelvliegclub Delta, welke samen met Stichting Evenementen Midden – Zeeland de organisatie van het tweedaags evenement op zich neemt. Naast de bemande luchtvaart is er nu dus ruim aandacht voor de onbemande luchtvaart en zal het luchtruim 4 x per dag gedurende een bepaalde tijd geheel gesloten zijn.

Tijdens deze sluiting veroveren de RC Helikopters en vliegtuigen het luchtruim en zal een commentator live verslag uitbrengen aan het publiek. Dat deze samenwerking een succes is, bleek al uit eerdere edities waarbij Modelvliegclub Delta het publiek wist te vermaken met geweldige shows.

Piloten gezocht

Modelvliegsport in grote getale aanwezig en de show stelen, dat is wat wij willen bereiken en daarvoor zoeken we nog meer piloten. Natuurlijk is het niet verplicht een demo te vliegen, ook modellen voor de static show zijn van harte welkom!

Voor meer info of aanmelden kun je mailen naar: events@modelvliegclubdelta.nl

Ook NK DroneRace aanwezig

Speciaal voor deze twee dagen zal door de subcommissie drones een race worden georganiseerd op vliegveld Midden Zeeland. Een echte race welke de naam heeft gekregen ZVD-Summerrace, en er zijn dus ook echte prijzen te winnen!

Voor meer info of opgave voor deze race op een unieke locatie mail je naar ledenadmin@nkdronerace.nl.