Ga naar de inhoud

Zeeuwse vliegdagen Midden Zeeland 2018

Publiek geniet massaal van (Model) vlieg demonstraties :

In het weekend van 10 en 11 Augustus was vliegveld Midden Zeeland het toneel voor vele modelvlieg demonstraties.

Dit evenement welke geheel in het teken staat van alles wat met luchtvaart te maken heeft wordt georganiseerd door de stichting Midden – Zeeland.
Zij hebben Modelvliegclub Delta gevraagd om een show te organiseren met modelvliegtuigen.
Modelvliegclub Delta heeft dit moment gedeeld met de KNVvL Commissie recreatief om zo samen de luchtvaartsport en de KNVvL te promoten tijdens dit 2 daags evenement.
De tekst “Share the Thrill “ staat met grote letters op de hiervoor ontworpen nieuwe flyer ter promotie van de modelvliegsport.
Met de vele bevriende piloten welke uit heel Nederland hun geweldige bijdrage leverde konden we rekenen op spektakel !
De duizenden bezoekers welke op het evenement afkwamen waren erg onder de indruk van de vele demonstraties welke werden gegeven op het vliegveld.

Share the Thrill, dat is gelukt, niet alleen bij de bezoekers van jong tot oud, maar ook de media smulde van de prachtige modellen.
Dit is ook niet zo gek als de piloten van MVC Nederweert de slots beginnen met een pulsjet die met 160 db en 400 km/h over de baan scheert !
Maar ook de pareltjes stalen de show, zo bezorgde Jan Linders met de prachtige Stearman PT-17 kippenvel bij het publiek.

In het live commentaar van de KNVvL was te horen: “dit is modelbouw en ook jij kan dit leren “, zo  trokken wij de aandacht.

Maar ook piloot Richard Branderhorst liet honderden kinderen luid “wij willen snoep” roepen toen hij zijn motorkist het luchtruim in stuurde voor de snoep dropping !

Het was luchtvaart op z’n best met alle facetten, bij de duizenden bezoekers en de piloten liet het een onvergetelijke indruk achter, aldus Wilco Flipse organisator modelvliegshow.

Ook NK Dronerace te gast tijdens de Zeeuwse Vliegdagen:

Het is bijzonder en zeer uniek dat tijdens deze luchtvaartshow op een echt vliegveld ook speciaal gevraagd is om een dronerace te houden.
De Stichting wil hiermee laten zien dat zij innovatief en toekomstgericht zijn en hier mochten de drone’s niet ontbreken, aldus de directeur van de stichting.

Naast een echte dronerace wedstrijd was ook Dronestars aanwezig met hun professionele drones om het publiek uitleg te geven over de vele goede mogelijkheden van het gebruik van drones.

Een landelijke primeur:

Het organiseren van een dronerace op een echt vliegveld, dat was in Nederland nog nooit eerder gedaan.

Om dit voor elkaar te krijgen heeft de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart, eigenaar en organisator  van het Nederlands Kampioenschap Dronerace, overleg gehad met ILenT.

Gezien ook het NKDronerace onder een speciale ontheffing valt, was dit ook nodig voor deze wedstrijd.

ILenT heeft het vertrouwen uitgesproken in de KNVvL en aangegeven dat zij ook deze wedstrijd mochten houden, dit geeft tevens ook de richting aan voor droneracen in de toekomst en is een positief signaal.

Dit was ook voor de KNVvL een opluchting en dit betekende dat zij tijdens dit promotie weekend onder het motto ” Share the Thrill” nu alle facetten van luchtvaartsport aan het publiek kon tonen.

Publiek is onder de indruk:

Dat er bij een dronerace zoveel publiek aanwezig is en massaal aan het genieten is van de sport van de toekomst was ook voor de racers een leuke ervaring.

 

Het racen en de bijbehorende harde crashes zorgde voor spanning en sensatie bij het publiek, zij luisterde aandachtig naar de uitleg van racer Vince Irie die enthousiast uitleg gaf over de race en de sport. Daarnaast was er ook de mogelijkheid om zelf een eerste stap te zetten in deze nieuwe hobby, in de stand van Droneshop lagen diverse modellen welke door racer Bram Otten werden gedemonstreerd.Vele waren verkocht en konden het niet laten om 1 of zelfs meerdere drones mee naar huis te nemen. Maar dat het publiek zichtbaar onder de indruk was met deze eerste kennismaking van deze sport smaakt naar meer !

Naar grote hoogte:

Voor de piloten welke aan deze race deelnamen was er al op vrijdag een extra verloting.

Zo mochten 3 piloten een rondvlucht maken boven Zeeland en waande zij zich echt in de wolken met deze prijs.

Op zaterdag was het aan de winnaars om in het vliegtuig te stappen en even te genieten van het uitzicht boven Zeeland.

Deze prijzen werden aangeboden door de Stichting Evenementen Midden-Zeeland de KNVvL en The Drone Racing Federation.

We komen zeker terug:

Na een zeer geslaagd weekend heeft de stichting Evenementen Zeeland al een uitnodiging gegeven aan Modelvliegclub Delta voor de editie in 2019.

Natuurlijk zal ook dan de KNVvL modelvliegsport weer van de partij zijn om het publiek te laten genieten van deze sport !