Ga naar de inhoud

De Pit’s

  • Jeroen 

Afgelopen indoor vliegsessie werd er terecht op gewezen dat de ‘Pit’s’ een no-fly zone is!

Voor indoor vliegen is er afgesproken dat wij om en om “planken” en “rotors” zullen vliegen. De planken startte als eerste. Halverwege de eerste sessie steeg er ook een helikopter op. Nadat hij gevraagd was te wachten, zette hij netjes zijn toestel aan de grond.

Kees (K), ook een indoor heli piloot, kwam vervolgens langs met de hint dat wij (en ik voelde mij zeker ook aangesproken) niet over de pit’s mogen vliegen… en inderdaad… dat mag niet!

De ‘Pit’s’ in de zaal werd gelijk door Kees aangegeven als ‘achter dié lijn’.. en dat klopt; dat is de afspraak.

Ik kon Kees niet anders dan gelijk geven. Vanaf het starten bij deze sessie heb ik ook over de Pit´s gevlogen, omdat ik zo veel mogelijk meters wilde maken, maar sinds die babbel met Kees draai ik heel bewust veel eerder in en heb ik zelfs meer plezier in mijn vliegen.
Als een vliegcorrectie in de buurt namelijk niet helemaal gaat zoals de piloot het wilt, hoeft de piloot niet ook nog rekening te houden met mede piloten die in de Pit´s staan!